Президентът на САЩ Джо Байдън е предложил на среща с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е предложил на среща с
Коментари Харесай

Байдън предлага на Ердоган директен канал за връзка между двамата

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е предложил на среща с турския водач Реджеп Тайип Ердоган във Вилнюс основаване на пряк канал за връзка за разискване на „ бързо изменящите се събития “. Това заяви вестник " Сабах " в четвъртък.

Вестникът назовава това предложение на американския водач значим резултат от договарянията сред двамата президенти. Според изданието Байдън по време на диалог с Ердоган е отбелязал, че опцията за подобен неотложен контакт може да бъде потребна, защото нуждата от незабавен контакт на равнище водачи не е изключена заради бързото развиване на международните събития.

В същото време Sabah напомня, че до момента в който към момента беше претендент за президент на Демократическата партия, Байдън „ говореше за работа с опозицията в Турция за отстраняването на Ердоган от власт посредством избори “. Сега обаче американският водач " изпитва нужда да подсети на турския президент за неговото другарство ", написа вестникът. Преговорите сред Ердоган и Байдън се организираха в коридорите на срещата на върха на НАТО във Вилнюс. По време на приветствието турският водач сподели, че стартира нов стадий в връзките сред страните и изрази желанието си за усилване на разговора.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР