Президентът на САЩ Джо Байдън е поискал от своята администрация

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е поискал от своята администрация
Коментари Харесай

Байдън смята да вдигне някои мита върху китайски стоки, бори инфлацията

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е изискал от своята администрация да обмисли повдигане на митата върху някои китайски артикули, наложени от неговия предходник на поста Доналд Тръмп, като част от ограниченията за битка с високата инфлация, съобщи през днешния ден министърката на търговията Джина Раймондо, представена от Ройтерс.

" Разглеждаме този вид. Фактически президентът изиска от нас да го проучваме. И ние сме в развой да вършим това за него, само че той ще би трябвало да вземе решение ", сподели Раймондо в изявление за телевизия Си Ен Ен.

Министърката на търговията на Съединени американски щати позволи опцията да бъдат вдигнати митата върху вноса на китайски артикули за бита, колела. Администрацията на Байдън обаче е решила да резервира цените на Тръмп върху стоманата и алуминия, с цел да отбрани американските служащи и стоманодобивна индустрия, означи в това време тя.

Предишният президент на Съединени американски щати наложи през 2018 и 2019 година мита върху китайски артикули за стотици милиарди долари на фона на яростна комерсиална война сред двете най-големи стопански системи в света. Пекин също твърди, че понижаването на цените ще понижи цената за американските консуматори, предава Българска телеграфна агенция.

Министърката на търговията на Съединени американски щати не се съгласи с тезата, че ограниченията на сегашната администрация, в това число знаковият пакет на Байдън на стойност 1,9 трилиона $ за възобновяване на националната стопанска система след пандемията от ковид, са съдействали за най-високата инфлация в страната от десетилетия.

Джина Раймондо изрази очакване дефицитът на чипове да продължи до 2024 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР