Президентът на САЩ Джо Байдън е подложен на остри нападки

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е подложен на остри нападки
Коментари Харесай

САЩ: Байдън е изправен пред двупартийни атаки заради нова гранична стена в Тексас

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е подложен на остри нападки и от двете страни на политическия набор , откакто администрацията му разгласи проектите си за построяването на нова гранична стена в Тексас , заяви “BBC ”.

Президентът съобщи, че „ не може да спре “ работата по този план, защото финансирането е било подписано , до момента в който Доналд Тръмп е бил президент. Членове на Демократическата партия обявиха, че това няма да помогне изключително в битката с мигрантската рецесия, до момента в който някои републиканци намерено го упрекнаха в двуличие .

Министерството на вътрешната сигурност разгласи, че страната има „ остра “ потребност от сходен вид защитни уреди. По публични данни американските управляващи са задържали над 2,2 млн. мигранти единствено в границите на тази година. Нарастващият брой на мигрантите, които прииждат в редица американски градове, от ден на ден се трансформира в предизвикателство за Байдън, който е подложен на остри рецензии поради метода си при оправянето с този проблем.

Според американски високопоставени лица и президента Байдън финансирането на новата гранична преграда , оповестено за първи път в края на юни, е било отпуснато през фискалната 2019 година , по време на ръководството на някогашния водач Тръмп. Приблизително 20 благи (32 км) нови гранични бариери ще бъдат построени в окръг Стар, едва обитаем сектор от границата в долината Рио Гранде. През 2020 година обаче самият Байдън даде обещание, че в случай че бъде определен, няма да бъде издигната нито един метър стена.

Някои републиканци разкритикуваха водача и за това, което съгласно тях е внезапен завой към политиките, против които той водеше акцията си. Изграждането на гранична стена беше присъща политика от дневния ред на Доналд Тръмп като президент, който твърдо се противопоставяше на демократите, в това число и на Байдън.

„ Той не смяташе, че граничните стени работят, което е цялостна полуда. Какво се е трансформирало? Ще ви кажа какво се промени – на американския народ му омръзна да вижда по какъв начин в градовете се препълват лечебните заведения или учебните заведения и по какъв начин полицията би трябвало да се оправя с незаконните мигранти, “, показа представителят на републиканците от Северна Каролина Ралф Норман .

В отговор на рецензиите по собствен адрес самият Тръмп съобщи, че този ход демонстрира, че „ е бил прав “.

Администрацията на Байдън е обект на възмущение и от страна на правозащитни организации като Американския съюз за цивилен свободи, който дефинира решението на президента като „ бездънен неуспех “.

Според последните данни през август граничните патрули на Съединени американски щати са задържали 181 059 души по южната граница спрямо доста по-ниския брой – 132 648 души през юли. Общо над 2,2 млн. души са били арестувани от началото на настоящата фискална година, която стартира през октомври 2022 година Вчера администрацията също по този начин разгласи, че ще възобнови депортирането на незаконни венецуелски мигранти , към 50 000 от които са пристигнали на границата сред Съединени американски щати и Мексико единствено през септември.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР