Президентът на САЩ Джо Байдън е готов да се срещне

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е готов да се срещне
Коментари Харесай

Байдън е готов да обсъди с Ким Чен Ун денуклеаризацията на Корейския полуостров

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е подготвен да се срещне със севернокорейския водач Ким Чен-ун " без предварителни условия ", с цел да беседват за денуклеаризацията на Корейския полуостров, съобщи почитан чиновник на Белия дом.


" Те (Северна Корея) не са дали отговор позитивно на това предложение, само че то към момента е на масата. Готови сме да седнем и да преговаряме без предварителни условия ", съобщи представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби пред японската осведомителна организация Киодо.

" Трябва да сме сигурни, че сме подготвени във всяко друго отношение да защитим ползите на националната си сигурност и тези на нашите корейски и японски съдружници ", добави Кърби.

Байдън ще бъде хазаин на тристранна среща на върха с японския министър-председател Фумио Кишида и южнокорейския президент Юн Сук-йол в Кемп Дейвид, Съединени американски щати.

На срещата ще бъдат разисквани въпроси, които засягат трите страни, в това число Северна Корея.

В отговор на плануваната среща на върха в Кемп Дейвид Китай прикани участниците " да отстояват същинския мултилатерализъм в изискванията на комплицирана обстановка в региона на интернационалната сигурност ".

" Сигурността на една страна не би трябвало да бъде за сметка на сигурността на други страни и на районния мир и непоклатимост ", съобщи пред кореспонденти в Пекин представителят на китайското външно министерство Уан Уенбин.

" Кой основава спорове и ускорява напрежението? Международната общественост има собствен личен консенсус ", сподели Уан, съгласно основания в Пекин вестник Global Times.

" Опитите за образуване на извънредни дребни клики и групи и за внасяне на борба в лагера и военни блокове в Азиатско-тихоокеанския район са непопулярни и ще провокират нерешителност и опълчване от страна на районните страни ", добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР