Президентът на САЩ Джо Байдън би обмислил лични санкции срещу

...
Президентът на САЩ Джо Байдън би обмислил лични санкции срещу
Коментари Харесай

Байдън: Може да има персонални санкции срещу Путин при инвазия в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън би обмислил персонални наказания против Владимир Путин, в случай че Русия нахлуе в Украйна. Това съобщи самият той пред публицисти, съобщи BBC.

По думите на Байдън ще има " големи последствия " за света, в случай че Русия предприеме стъпка към страната, която се намира на югозападната ѝ граница. Коментарите му пристигнаха в миг, когато други западни водачи повториха предизвестията си, че Русия ще заплати висока цена за нашествието.

Пред кореспонденти Байдън отговори с " да " на въпроса дали би наложил наказания персонално на съветския президент при положение на офанзива. Той сподели, че сходно прекосяване на границата на Украйна би имало " големи последствия в международен мащаб " и би могло да се равнява на " най-голямата инвазия след Втората международна война ".

Американският държавен глава добави, че ще се усеща длъжен да ускори наличието на НАТО в Източна Европа. " Трябва ясно да заявим, че няма причина който и да е член на НАТО, да се тормози... НАТО ще ги отбрани ", уточни той. Но и повтори, че няма проекти за изпращане на американски войски в самата Украйна.
 НАТО няма да разполага войски в Украйна
НАТО няма да разполага войски в Украйна

Но би трябвало да бъде ясно - НАТО ще отбрани своите членове на източния фланг, в Черноморския и Балтийския район

Русия реагира яростно на мненията и упрекна Съединени американски щати и НАТО, че " наводняват " Украйна с оръжия и западни съветници. " Няма пояснение за това какво прави американският флот наоколо до съветския бряг ", се споделя в изказване на Постоянното посланичество на Москва в Организация на обединените нации.

Отделно от това администрацията на Байдън съобщи, че , с цел да усили доставките за Европа при положение на преустановяване на тези от страна на Русия, написа The New York Times.
 Украйна няма да одобри отстъпки, направени зад тила й, отсече Кулеба
Украйна няма да одобри отстъпки, направени зад тила й, отсече Кулеба

Вярва в поддръжката и разбирането на Джо Байдън

Русия упреква Съединени американски щати и други страни в " ескалиране на напрежението " и отхвърля да възнамерява да навлезе в Украйна. Въпреки това Москва е нараснала войските си по границата, като в района са ситуирани към 100 000 съветски бойци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР