Президентът на Сърбия и председател на Сръбската прогресивна партия Александър

...
Президентът на Сърбия и председател на Сръбската прогресивна партия Александър
Коментари Харесай

Президентът на Сърбия отмени всичките си предизборни митинги

Президентът на Сърбия и ръководител на Сръбската прогресивна партия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. е предложил на съвещание на Изборния щаб на неговата партия всички предизборни манифестации на партията, в това число огромният протест в Нови Сад и заключителният в Ниш, да бъдат анулирани, оповестява белградският вестник "Данас ".

Лидерът на Сръбската прогресивна партия не желае по никакъв метод да заплашва здравето на популацията, защото на предизборните събирания на най-силната партия в страната се очаквало наличие на огромен брой хора.

Първият подобен протест е трябвало да се състои в петък в Нови Сад, на който се очаквало наличието на най-малкото 30 000 последователи на партията на Вучич, предава Българска телеграфна агенция.

Вучич показал, че с организирането на всеобщи предизборни манифестации не желае да заплаши здравето на нито един човек, тъй като здравето и сигурността на жителите на Сърбия са над политиката, написа изданието.

След априлската актуализация на бюджета за 2020 година за превъзмогване на отрицателните последствия от пандемията от Ковид-19, е понижен плануваният доход от налози в държавната хазна, а с това и сумата за финансиране на разноските за акцията за парламентарните избори на 21 юни, оповестява в. "Политика ".

Сега плануваните средства възлизат на 745 милиона динара вместо първичните 792,5 милиона динара /6,74 милиона евро/, обявиха от министерството на финансите за вестник "Политика ". Изданието отбелязва, че за покриване на разноските за изборната акция страната отделя 0,07 % от данъчните доходи в бюджета.

Вестник "Данас " написа, че всички изборни листи ще получат от държавния бюджет преди изборите сред 60 000 и 70 000 евро. Няма подозрение, че тази изборна акция ще коства по-малко от предходните поради обстановката след изключителното състояние, отбелязва "Данас ".

Участниците в избори по време на предходни акции харчеха десетки милиони евро, написа изданието, отбелязвайки, че част от парите за покриване на разноските си листите получават от държавния бюджет, а друга част сами си обезпечават от дарения, заеми, членски импорт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР