Президентът на Сърбия Александър Вучич получи писмо от президента на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич получи писмо от президента на
Коментари Харесай

Байдън поздрави Вучич по случай националния празник на Сърбия

Президентът на Сърбия Александър Вучич получи писмо от президента на Съединени американски щати Джо Байдън по случай националния празник на Сърбия (Ден на държавността на 15 февруари).


В него се показва, че Съединени американски щати поддържат пътя на страната към присъединение към Европейски Съюз и остават ангажирани да оказват помощ за подсилване демократичните институции за постигането на тази цел, заяви пресслужбата на сръбското президентство.

" Изграждането на по-успешни и постоянни Западни Балкани е в интерес както на Съединените щати, по този начин и на Сърбия, и през идната година чакам с неспокойствие да напреднем в постигането на тази цел посредством подсилване на районната енергийна сигурност и разширение на икономическите ни връзки. Нашите въоръжени сили не престават да служат един до друг в Синай, като укрепват районния мир и сигурност. Участието на Сърбия в мироопазващи задачи на Организация на обединените нации и Европейски Съюз също беше от решаващо значение за поддържане на стабилността в други елементи на света. Съединените щати правят оценка и поддръжката, която Сърбия оказа на Украйна в отбрана на нейния суверенитет и териториална целокупност, когато тя бе изправена пред бруталното навлизане на Русия ", се споделя в писмото.

" Също по този начин предизвиквам Сърбия да продължи постигнатия през предходната година прогрес в разговора с Косово, който се води с посредничеството на Европейски Съюз. Споразумението за нормализиране и използване съставлява основна стъпка към по-мирно и сполучливо бъдеще за Сърбия, района и Европа ", акцентира Джо Байдън. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР