Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп смята да забави планираното

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп смята да забави планираното
Коментари Харесай

Тръмп планира да забави изтеглянето от Сирия?

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп счита да забави плануваното евакуиране на американските сили от Сирия, съобщи сенаторът републиканец Линдзи Греъм, откакто се срещна в Белия дом с американския водач, съобщи Асошиейтед прес.

"Смятам, че сме в състояние на пауза ", сподели Греъм и добави: "Мисля, че забавяме нещата по един рационален метод ".

Американският президент разгласи по-рано този месец, че е разпоредил изтеглянето на почти двете хиляди американски бойци от Сирия.

Сенатор Греъм подлага на критика решението на Тръмп с претекст, че изтеглянето на всички сили на Съединени американски щати от Сирия ще навреди на националната сигурност. Според сенатора по този начин Съединени американски щати ще дават опция на "Ислямска страна " да се възвърне и ще изоставят бойците на кюрдска милиция, с която си сътрудничат против джихадистите. Освен това решението ще ускори опциите на Иран да заплашва Израел, счита Греъм.

"Все още имаме разлики, само че ще ви кажа, че президентът размишлява дълго и интензивно за Сирия - по какъв начин да изтеглим войските си, само че в това време да изпълним ползите си в националната сигурност ", сподели той.

По-рано сенаторът републиканец от Южна Каролина Линдзи Греъм, който нормално поддържа Тръмп, съобщи, че е "потресен " от решението за евакуиране на американските войски от Сирия и го назова "потенциална злополука ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР