Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп предупреди американците да се

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп предупреди американците да се
Коментари Харесай

Тръмп предупреди американците да се приготвят за “ужасяващ” брой жертви на Covid-19

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп предизвести американците да се подготвят за “ужасяващ” брой на смъртните случаи през идващите няколко дни. Броят на инфектираните с ковид в страната надвиши 300 хиляди.

По време на брифинг в Белия Дом Тръмп съобщи, че над 3000 военни медици са били изпратени в разнообразни точки на страната да оказват помощ за справяне с Covid-19. Президентът сподели още, че пикът на пандемията в Съединени американски щати се чака идващите няколко дни.

По думите на американския президент за ковид са тествани над 1 милион души, акцентирайки, че държавното управление продължава да работи за необятното им администриране. Тръмп следи горещите точки – Ню Йорк, Луизиана, Ню Джързи и Мичигън, само че съобщи, че не е удовлетворен от работата на губернатора на Илинойс Джей Би Прицкър.

"Пратихме му 300 респиратора и той продължава да ни подлага на критика. Построихме център за лекуване на пациенти в центъра "Макормик ". Той свърши и прави доста неприятна работа ", добави Тръмп.

Той и специалистите му споделиха, че са окуражени от обстоятелството, че има лек спад на броя на заболелите в Ню Йорк – епицентъра на епидемията в Съединени американски щати.

"Има светлина в тунела ", сподели президентът, въпреки че през вчерашния ден сподели, че ни чака "много гибел в идните седмици ".

Тръмп сподели, че стремежът е жертвите от ковид да останат към 100 000, което е най-оптимистичната прогноза. Песимистичната е за 200 000 починали.

Броят на жертвите е три пъти по-голям от тези при офанзивите от септември 2001. Тогава починаха 2,996 души, а поради ковид досега са починали 9,619. Само в щата Ню Йорк, който е епицентър на пандемията, умрелите са над 4100.

По-рано ръководителят на американските здравни управляващи военачалник Джером Адамс съобщи, че тази седмица ще е една от най-тъжните за огромна част от популацията. Адамс съпостави обстановката с нападението на Пърл Харбър и атентатите от 11 септември.

Здравните чиновници са под увеличаващ се напън и обезверено се нуждаят от инсталация. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо сподели, че на доста места съществени консумативи ще се изчерпат до ден-два.

Междувременно стотици медици, изпратени от администрацията на Тръмп, стартират да идват в Ню Йорк. Също там скоро порти се чака да отвори голяма болница, ръководена от военните. В нея има към 2500 кревати.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР