Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп и вицепремиерът на Китай

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп и вицепремиерът на Китай
Коментари Харесай

Нова ера: САЩ и Китай си стиснаха ръцете в мега сделка за $200 милиарда

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп и вицепремиерът на Китай Лю Хъ подписаха "първата фаза " на комерсиалното съглашение сред двете стопански суперсили.

"Подписвайки този документ, ние не просто бележим едно съглашение. Ние бележим вододел в интернационалната търговия. Споразумението събаря солидни загради пред износа на американски храни и селскостопански артикули. "

Пекин се съгласи да усили вноса на американска продукция през идващите 2 години с 200 милиарда $ над нивото от 2017-та. Това включва спомагателна земеделска продукция за 32 милиарда $, авиация, машини и стомана за $78 милиарда, както и енергийна продукция за 52 милиарда $.

Сделката обезпечава отбрана за американските технологии и по-ефективен механизъм за използване.

По-високите мита, наложени от Вашингтон през последните 2 години на комерсиална война, ще останат в действие, удостовери Доналд Тръмп: "Оставяме митата в действие, тъй като в противоположен случай оставаме без козове, с които да преговаряме. А договарянията с Лю са доста сложни. Но всички мита ще паднат, щом стигнем до втората фаза на съглашението. "

Във втората фаза на комерсиалните договаряния Съединените щати чакат от Пекин да одобри нови правила за киберсигурност и да либерализира достъпа до вътрешния си пазар за услуги.

„ Днес подхващаме историческа стъпка, каквато в никакъв случай не е била правена с Китай “. Тя ще обезпечи „ обективна и реципрочна търговия, съобщи Тръмп на церемонията по подписването. „ Заедно ние ще изправим пропуските от предишното “, уточни още президентът.

Засега китайски импорт на стойност 370 милиарда $ се полза с наказателни мита от Съединени американски щати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР