Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви в сряда, че

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Байдън: САЩ няма да допуснат принудително преместване на палестинци

Президентът на Съединените щати Джо Байдън съобщи в сряда, че Вашингтон " при никакви условия " няма да позволи насилственото пренасяне на палестинския народ от Ивицата Газа и Западния бряг.

В телефонен диалог с египетския президент Абдел Фатах Ел-Сиси Байдън също посочи, че Съединените щати няма да разрешат непрекъсната " блокада " на палестинския анклав или " преначертаване " на границите на Газа, разкри Белият дом в изказване.

Освен това президентът на Съединени американски щати акцентира, че Газа не може да остане " леговище " за Хамас , " където те могат да заплашват Израел и палестинците еднообразно " и " да застрашат всякога към дълготраен мир ".

Президентът на Съединените щати Джо Байдън акцентира значимостта на запазването на мира по ливанската граница и на Западния бряг по време на телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, заяви Белият дом в сряда.

Президентът също по този начин приветства съглашението, което ще подсигурява безвредното освобождение на 50 заложници, държани от Хамас , както и пауза в " боевете ", което ще разреши на " доста нужната филантропична помощ " да влезе в Газа.
 Шефът на Мосад лети до Катар
Шефът на Мосад лети до Катар

Неофициално Тел Авив е подготвен на 10-дневно прекъсване на военните дейности в Газа

На фона на възходящото напрежение в Близкия изток израелският външен министър Ели Коен предизвести, че продължаващите офанзиви на Хизбула може да доведат до ескалация на напрежението на северната граница на Израел с Ливан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР