Президентът на Русия Владимир Путин след разговорите с канцлера на

...
Президентът на Русия Владимир Путин след разговорите с канцлера на
Коментари Харесай

Путин каза, че не иска Европа да изглежда като отказалата се от „Южен поток“ България


Президентът на Русия Владимир Путин след диалозите с канцлера на Австрия Себастиан Курц изрази вяра, че цяла Европа при реализирането на плана „ Северен поток 2 “ няча да наподобява, като отказалата се от реализирането на „ Южен поток “ България.

„ Не би ми се желало цяла Европа да наподобява като България, която прояви уязвимост и некадърност да отбрани своите национални ползи “, сподели Путин.

В същото време той увери, че Русия ще остане благонадежден снабдител на енергийни запаси за Европа. Той напомни, че покупката на синьо гориво пораства, а личният рандеман на Европа понижава. „ Нуждата (от естествен газ) пораства. И ще продължи да пораства и в бъдеще. Или Европа купува с 30 % по-скъп газ от други райони, да вземем за пример Съединени американски щати? Може, несъмнено, само че това е просто неуместно. И разточително. И понижаване на световната конкурентоспособност “, съобщи Путин.

Австрийският канцлер Себастиан Курц от своя страна съобщи, че европейските страни, несъмнено и Австрия поддържат газопровода „ Северен поток 2 “, като при реализирането му ще бъдат регистрирани и ползите на Украйна.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР