Президентът на Русия Владимир Путин предложи по-меки мерки за пенсиониране,

...
Президентът на Русия Владимир Путин предложи по-меки мерки за пенсиониране,
Коментари Харесай

Путин отстъпи частично за пенсионната реформа

Президентът на Русия Владимир Путин предложи по-меки ограничения за пенсиониране, само че единствено за дамите. Досегашните оферти за пенсионната промяна провокираха огромно публично неодобрение, а това се отрази върху рейтинга на Владимир Путин.
В телевизионно послание Путин предложи пенсионната възраст за дамите да бъде увеличена с 5, вместо с 8 години. Така рускините ще се пенсионират на 60 години, а не на 55, както е сега.
По-късното пенсиониране при мъжете обаче остава – те ще излизат в заслужена отмора чак на 65 години, а не на 60 годишна възраст. Трудовият стаж, даващ право на предварително пенсиониране, също ще бъде понижен, само че с три години, прецизира bTV.
" Отлагането на промените в действителност не може да продължава повече. Това ще бъде безконтролно и може да докара до тежки последствия за стопанската система и обществената сфера. Негативен резултат ще има върху живота на милиони хора, тъй като занапред е ясно, че страната би трябвало да направи промените рано или късно. Колкото по-късно, толкоз по-сурови ще са ограниченията ", уточни Путин.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР