Президентът на Русия Владимир Путин отхвърли твърденията, че руските служби

...
Президентът на Русия Владимир Путин отхвърли твърденията, че руските служби
Коментари Харесай

Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, той щеше да е мъртъв

Президентът на Русия Владимир Путин отхвърли изказванията, че съветските служби за сигурност стоят зад отравянето на Алексей Навални , заявявайки, че в случай че бяха, Навални нямаше да е жив , оповестява Агенция Франс Прес.

Експерти на западни страни стигнаха до заключението, че критикът от Кремъл е токсичен с нервно-паралитичния сътрудник " Новичок " от руската ера - изказване, което Москва неведнъж отхвърля.

Съвместен отчет тази седмица разкри имена и фотоси на специалисти по химическо оръжие от съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ), които са следили Навални от години.

Путин дефинира отчета като " заверка на материали от американските специфични служби " и добави, че , е " осведомителна война, която продължава ". Навални е " подсилен " от разследващите организации на Съединени американски щати, съгласно съветското разузнаване.

" Но това въобще не значи, че е належащо да го отровите. Кой има потребност от него ? Ако съветските спецслужби желаеха да отровят Навални, те щяха в действителност да го създадат ".
 Навални: В Кремъл още не са измислили какво да лъжат, по тази причина анулират брифинги
Навални: В Кремъл още не са измислили какво да лъжат, по тази причина анулират брифинги

На фона на разкритията за присъединяване на ФСБ в покушението...

В взаимния отчет за Навални , управителен от проверяващия уеб страница Bellingcat, се споделя, че сътрудниците на ФСБ са проверявали постоянно водача на опозицията от 2017 година

Bellingcat съобщи, че заключението е въз основа на доста данни, в това число телефонни дневници и записи за пътешестване. Съвместният отчет със CNN, Der Spiegel и съветската организация The Insider не открива никакъв директен контакт сред 44-годишния опозиционен водач и посочените сътрудници.

В отговор на отравянето Европейски Съюз наложи възбрана за влизане и замрази банковите сметки на 6 лица , обвинени за отравяне, в това число шефа на ФСБ Александър Бортников. Навални съобщи, че ще се върне в Русия, откакто се възвърне изцяло в Германия.

Путин прикани западните страни да дават на съветската страна публична информация по отношение на следствието на случая с Навални.

" Готови сме да проверяваме. Ако някой има информация, че е употребявано химическо оръжие , в този случай, Новичок, те приказват за това от самото начало, ние ви молим: апелирам, дайте ни тази информация . Ние предложихме, нашите експерти отидоха в Германия, Швеция, Франция и дружно с сътрудници на място се оправиха с този проблем. Или ви молим да дойдете при нас, да донесете биологичен материал и най-малко да ни дадете публично мнение. "
 Путин: Европейският план за мултикултурализъм се провали
Путин: Европейският план за мултикултурализъм се провали

Русия ще поддържа Донбас, а със Си Дзинпин имат положителни " трептения " на " бизнес и доверие "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР