Президентът на Русия Владимир Путин обвини членката на НАТО Полша,

...
Президентът на Русия Владимир Путин обвини членката на НАТО Полша,
Коментари Харесай

Путин към Полша: Всяка агресия срещу Беларус е атака срещу Русия

Президентът на Русия Владимир Путин упрекна членката на НАТО Полша, че има териториални упоритости в някогашния Съветски съюз, и съобщи, че всяка експанзия на Полша против съседката на Русия и неин непосредствен съдружник Беларус ще се смята за нахлуване против Русия, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Москва ще реагира на всяка експанзия против Беларус, която образува " съюзна страна " с Русия, " по всевъзможен начин на наше разположение ", съобщи Путин на съвещание на Съвета за сигурност, излъчено по малкия екран.

Във връзка с посочените от него като териториални упоритости на Варшава Путин акцентира, че Полша е получила забележителна част от западните си региони с помощта на решението на Йосиф Сталин, съобщи ТАСС.

" Благодарение на Съветския съюз, с помощта на позицията на Сталин, Полша получи обилни земи на запад, земи на Германия. Точно по този начин, западните територии на днешна Полша са подарък на Сталин за поляците. Нима нашите другари във Варшава са не запомнили за това? Ние ще им го напомним ", предизвести съветският президент.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР