Президентът на Русия Владимир Путин няма да присъства на прощалната

...
Президентът на Русия Владимир Путин няма да присъства на прощалната
Коментари Харесай

Путин поднесе лично рози пред ковчега на Горбачов

Президентът на Русия Владимир Путин няма да участва на прощалната гала на Михаил Горбачов на 3 септември. Вместо това той сервира персонално цветя пред ковчега на Горбачов в Централната клинична болница в Москва.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков съобщи, че " графикът на съветския президент няма да разреши да взе участие " в погребението на умрелия във вторник първи и финален президент на Съюз на съветските социалистически републики. " Ето за какво той реши да направи това през днешния ден, преди да отлети за Калининград ", изясни Песков решението на Путин.

Песков също по този начин съобщи, че страната ще спомага за организирането на погребението на Горбачов, което ще се състои в Кремъл. Церемонията ще има детайли на държавно заравяне и на Михаил Сергеевич ще бъде обезпечен " почетен часовой ".

Освен това Песков съобщи, че Русия се притеснява от провокации от страна на Украйна против задачата на МААЕ. Москва чака задачата и е заинтригувана от нейното идване в АЕЦ и е подготвена да взаимодейства с нея. Ситуацията със глобите, които пречат на " Газпром " да доставя напълно газ за Европа, е спешна. Няма доста компании в света, с изключение на Siemens, които да могат да обслужват високотехнологичното съоръжение на " Северен поток ". Сложността на оборудването на " Северен поток " и правните затруднения поради глобите основават плетеница от проблеми за доставките на съветски газ за Европа. " Газпром " желае и е подготвен да извърши отговорностите си за доставка на газ за Европа, а европейските контрагенти на " Газпром " не демонстрират здрав разсъдък по въпроса за доставките на съветски газ.

Решението на Европейски Съюз да замрази визовото съглашение с Русия е неуместно, неприятно за руснаците, само че то ще утежни ситуацията и на европейците, сподели Песков, представен от ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР