Президентът на Русия Владимир Путин каза, че се е ваксинирал

...
Президентът на Русия Владимир Путин каза, че се е ваксинирал
Коментари Харесай

Путин най-сетне разкри, че е ваксиниран със Спутник V |

Президентът на Русия Владимир Путин сподели, че се е ваксинирал с съветската ваксина Спутник V. Той направи уточнението след заложен въпрос по време на обичайния " директен ефир ", който се организира за 18-та поредна година съобщи Българска телеграфна агенция. 

По-рано Кремъл не заяви какъв препарат съветско произвеждане е инжектиран на президента и съобщи, че всички съветски ваксини са ефикасни.

Близки на съветския водач са се заразили с ковид след имунизиране, само че са понесли инфекцията леко, посочи държавният водач. Той не разкри кои са те, като се ограничи да каже, че са от най-близкото му обграждане.

Действията на управляващите в редица райони от Руската федерация целят да се избегне въвеждането на локдаун поради разпространяването на ковид, съобщи Путин.

При локдаун се затварят цели предприятия, хората остават без работа и без заплати, банкрутират дребни и междинни предприемачи, спадат приходите на популацията, подсети съветският президент.

Запитан ще бъде ли и отсега нататък непринудено ваксинирането срещу COVID-19 в Русия, Путин съобщи, че остава съперник на наложителната обща имунизация . Въвеждането на наложително имунизиране за обособени категории хора тук-там се прави строго съгласно закона, акцентира той.

Близо 23 милиона поданици на Русия към този момент са ваксинирани против ковид и " популярност богу, у нас няма такива трагични обстановки след имунизация, както след използването на (ваксините на компаниите) Астра/Зенека или Пфайзер там " - в други страни, съобщи президентът на Русия.

По-нататъшното разпространяване на пандемията може да бъде предотвратено само посредством имунизация, уточни той.
Организирането на мачове от Евро-2020 в Санкт Петербург на фона на пандемията е належащо предвид на уговорките, поети по-рано от Русия, изясни президентът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР