Президентът на Русия лично е посрещнал лидера на Северна Корея

...
Президентът на Русия лично е посрещнал лидера на Северна Корея
Коментари Харесай

Путин се среща с Ким Чен-ун на руския космодрум Восточний

Президентът на Русия персонално е посрещнал водача на Северна Корея на космодрума " Восточний ", излиза наяве от видеозапис на ръкостискането, споделен от Кремъл.

Владимир Путин е дошъл във Восточний след двудневно посещаване на Източния стопански конгрес във Владивосток. Севернокорейският водач пътува до оборудването на борда на бронирания си трен, откакто във вторник сутринта мина на съветска територия.

" Много се веселя да ви видя ", сподели Путин на своя посетител, като означи, че тази година се навършват 75 години от основаването на Северна Корея и 70 години от примирието в Корейската война, както и 75 години от дипломатическите връзки с Русия.

Севернокорейският водач благодари на Путин за поканата и " доста топлото посрещане ", съгласно видеозаписи на ръкостискането на водачите, споделени от съветски медии.

Коментирайки дневния ред на руско-севернокорейската среща на върха, прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че идните диалози ще се съсредоточат върху редица " чувствителни въпроси ", както и върху двустранното икономическо и културно съдействие и цялостната обстановка в района. Говорителят на Кремъл съобщи, че договарянията ще се проведат както с присъединяване на съветски и севернокорейски делегации, по този начин и във формат " на четири очи ".

Ким Чен-ун е на посещаване в Русия на фона на нарасналото напрежение на Корейския полуостров, където Пхенян неведнъж изстрелва ракети, както и на военни учения с присъединяване на южнокорейски и американски войски. В сряда, тъкмо преди срещата с Путин, Сеул упрекна Пхенян в следващото изстрелване на ракета.

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР