Президентът на Румъния Клаус Йоханис каза в сряда, че увеличаването

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис каза в сряда, че увеличаването
Коментари Харесай

Йоханис: Засиленото военно разполагане на САЩ е от полза за Румъния и целия регион

Президентът на Румъния Клаус Йоханис сподели в сряда, че увеличението на американското военно разполагане в Румъния ще бъде от изгода за страната, както и за сигурността на целия район , оповестява " Аджерпрес ".

" Съобщението на президента Байдън за спомагателни войски в Румъния посредством разполагане у нас, за следващ път показва силата на нашето стратегическо партньорство със Съединените американски щати. Увеличаването на американските военни разполагания, което непрестанно поддържам, ще бъде от изгода за Румъния, както и за сигурността на целия район ", сподели Йоханис в коридорите на срещата на върха на НАТО в Мадрид.

Той сподели, че при започване на срещата на върха е провел къса полемика с Байдън и главната тематика е усилването на американското военно наличие в Румъния и имплицитно в района.
 Съединени американски щати ускоряват военното си наличие в Европа
Съединени американски щати ускоряват военното си наличие в Европа

В момента над 100 000 американски военни са ситуирани на Стария континент

" По време на същинската сесия президентът Байдън повтори и сподели, че ще усили военните разполагания в Румъния с бригаден военен екип. Това значи, че по пътя ще бъде основана бригада, която ще се управлява от това командване. Техническите детайлности следва да бъдат разисквани през идващите дни и седмици , контрактувани сред дипломати и военни, с цел да знаем в каква времева рамка се намираме. "

" Важно е - и аз го намирам за доста значимо - има това желание, декларирано от президента на Съединени американски щати да се усили доста американското военно наличие в Румъния , да се стигне до равнището на бригада. Останалите елементи сигурно ще бъдат обявени при договаряния и взимане на доста съответни решения, само че известието е доста, доста положително за нас ", добави Йоханис.

Съединени американски щати ще усилят американските сили в Европа , сподели американският президент Джо Байдън на срещата на върха на НАТО в сряда, с цел да се увери, че НАТО е подготвена да посрещне евентуални закани по въздух, суша и море.
 В Съединени американски щати: Черноморският район би трябвало да е стратегически приоритет за НАТО
В Съединени американски щати: Черноморският район би трябвало да е стратегически приоритет за НАТО

Думите би трябвало да бъдат последвани от дейности, намирането на общ език сред Турция, България и Румъния е от значително значение за сигурността на НАТО в Черно море
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР