Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски отговори на острата

...
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски отговори на острата
Коментари Харесай

Пендаровски отговори на острата реакция на МВнР за срещата с ОМО Илинден

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски отговори на острата реакция на българското Външно министерство, поради срещата му с ОМО " Илинден " в Скопие. ОМО Илинден е организация с отказана регистрация от българския Конституционния съд поради фракционизъм.

Преди дни Пендаровски се срещна с представители на ОМО Илинден и представители на други организации, които претендират за съществуване на тъй наречените " македонско малцинство " у нас.

Срещата в Скопие в началото беше планувана за началото на януари, само че беше отсрочена поради визитата на българския министър председател Кирил Петков там. След българската реакция, в изказване, Стево Пендаровски твърди, че нито едно негово деяние досега, нито пък в бъдеще ще бъде ориентирано против Договора за другарство и добросъседство, който беше подписан през 2017 година сред България и Северна Македония.

Смята, че всяка институция и в двете страни би трябвало да способства за превъзмогването на откритите въпроси и той персонално работи за укрепването на разговора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР