Резултатите от преброяването в Република Северна Македония са още едно

...
Резултатите от преброяването в Република Северна Македония са още едно
Коментари Харесай

Радев за казуса с преброяването в РСМ: България трябва да продължава с политиката на вето

Резултатите от преброяването в Република Северна Македония са още едно доказателство, че България не би трябвало да трансформира политиката си за влизане на западната ни съседка в Европейския съюз, преди да е предпазен националният ни интерес. Това разяснява президентът Румен Радев, който посочи още, че до него са достигнали и голям брой сигнали за нарушавания. Според формалните резултати от преброяването, едвам 3504-ма души са се определили като българи.

" Това е следващото доказателство за безправието на българите в РСМ, които не смеят намерено да се заявят, че са българи, в случай, че тук над 120 000 са потвърдили с документ за генезис, че са българи. Това значи, че България би трябвало да продължава с политиката на несъгласие за започване на договаряния за участие, до момента в който не получим ясни гаранции за това, което ви говорех доскоро ", сподели той.

Радев съобщи още, че с еврокомисарят по разширението Оливер Вархей са извървели път на осъзнаване, че има проблем, че би трябвало да бъдат подхванати ясни съответни дейности за решение на проблемите с правата на македонските българи, за премахване езика на омразата, за проверка на учебници, тъй че младежите да не се възпитават в дух на ненавист против България, в ограничения за запазване на българското културно завещание.

" Имаме избран напредък в нашата работа. Тези проблеми, както и той показа, с помощта на устойчивостта на България, се осъзнават и се трансформират в ангажимент на Европейски Съюз. Въпросът е с какви принадлежности да се подсигурява отбраната на нашия интерес. Това чакам от българското държавно управление по безапелационен метод да отбрани нашия народен интерес ", сподели Радев.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР