Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че ще продължава

...
Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че ще продължава
Коментари Харесай

Тайван затяга връзките с Австралия

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен съобщи, че ще продължава да работи взаимно с Австралия в посока поощряване на мира, стабилността и просперитета в индо-тихоокеанския район.

„ Тайван и Австралия се радваха на съдействие и взаимопомощ по време на първата вълна на Covid-19. Тази синергия би трябвало да се употребява и при започване на договаряния за съглашение за стопански съдействие и откриване на повече благоприятни условия за двете страни “, сподели Цай.

По нейни думи Тайван и Австралия са се сближили още повече през послените години с помощта на шерването на общи полезности като независимост, народна власт и ценене правата на индивида. Сътрудничеството им обгръща от ден на ден области, измежду които обучение, просвета, просвета, сигурност, туризъм и търговия.

В своето изказване Цай даде най-пресен образец, доказващ взаимната ангажираност на страните една към друга, а точно обстановката около ковид. По време на международната пандемия Тайван даде 3 метрични тона нетъкан текстил на Австралия, нужен за производството на хирургически маски, като в подмяна на това получи 1 милион литра алкохол за производството на повече от 4 милиона бутилки с дезинфектант.

В допълнение на това, медицински проучвателен екипи от основания в Таоюан университет Чанг Гунг и униврситета Монаш в Мелбърн работят взаимно по създаването на медикаменти, използвани в битката със болестта. „ Сътрудничество като това, построено на основата на транспарантна връзка и шерване на информация, ускоряват световния отговор на пандемията “, добави още тя.

Според президента Цай, икономическата и софтуерна експертиза на двете страни е основен фактор за разширение на търговията и задълбочаване на връзките в основни браншове като зелената сила.

По време на своето изказване президентът на Република Китай не пропусна опцията да означи, че Тайван ще продължава да уголемява своите партньорски и дипломатически връзки със съдружници от целия свят. Страната има свое държавно управление, организира свободни избори и народът самичък избира своите водачи. Тайван има и свои военни и демократични институции, които в никакъв случай не са били под юрисдикцията на Пекин. В тази връзка тя акцентира, че държавното управление остава ангажирано да поддържа мира и стабилността в района. Дискусии и договаряния с Китай са вероятни, стига те да допринесат за поддържане на удобни връзки и да се основават на четирите правилото: мир, тъждество, народна власт и разговор.

Цай Ин-уен изрази признателност от свое име и от името на държавното управление и народа на Тайван за поддръжката на Австралия в интернационалното пространство и нейното застъпване за островната страна, изключително пред Световната здравна асамблея. „ Що се касае до здравето и публичната сигурност, значимо е всеки глас да бъде чут “, сподели тя.

Въпреки географското разстояние сред Тайван и Австралия, Цай е повече от уверена, че страните сполучливо ще се оправят с посрещането на бъдещите провокации, разчитайки на взаимна работа и другарски връзки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР