Президентът на Реал Мадрид - Флорентино Перес, продължава да настоява,

...
Президентът на Реал Мадрид - Флорентино Перес, продължава да настоява,
Коментари Харесай

Перес за Суперлигата: Убиха ни с ужасна агресия!

Президентът на Реал Мадрид - Флорентино Перес, продължава да упорства, че концепцията за основаване на европейска Суперлига още не е отхвърлена изцяло.

" Убиха ни с ужасна експанзия. Като че ли единствено чакаха да ни се нахвърлят. Ще забележим какво ще стане, когато се сблъскат с действителността. Клубовете ще изгубят над 2 милиарда. Не се тормозя от възмездие. Останах обезпокоен от думите на президента на УЕФА за Финансовия феърплей. Той е фундаментален и нещата не наподобяват добре. Той би трябвало да бъде прецизен, а не еластичен ", сподели Перес.

" Първото нещо, което се разбрахме с останалите тимове бе да разбираем нещата добре. Ако от другите лиги ни почитат, би трябвало да схванат, че единственият метод да имаме доходи е да се сътвори нов формат. Разбира се, че договорите са обвързващи. Говорих с Лапорта и той ми сподели, че остава зад плана, въпреки да имаше някои реакции, които не са естествени. Телевизиите са тези, които дефинират публиката. Не става дума за прищявки. Аз съм тук, с цел да оказа помощ, тъй като Реал Мадрид не е моя благосъстоятелност. Не може да позволим да ни наскърбяват и би трябвало да създадем нужното, с цел да се защитим.

Промените би трябвало да се случат в този момент. Не може да чакаме три години. Парите идват, когато има хубави мачове, когато има забавно съревнование. Трябват ни конфликти като Федерер - Надал, с цел да притеглим вниманието на почитателите. Мачове на най-високо равнище, без да изключваме никого. Играчите заслужават заплатите си на терена. Те са хората с най-вече почитатели в обществените мрежи. В същото време има дуели, които никой не гледа. Говорих с Аниели три пъти през днешния ден и не се усещам самичък. Виждаме какви средства можем да генерираме от договорката с JP Morgan. Ще бъде същински грях, в случай че не осъществяваме този формат ", продължи той.

" Аз имам задачата Реал Мадрид постоянно да е пионер. Когато има пари, има за всички. В момента планът е в застой, само че всички гледаме към бъдещето. Ювентус не е напуснал. Най-важното е, че тези мачове ще приковат вниманието на младите. Дванадесетте клуба подписахме контракт. Можем да притеглим и други. Много от създателите напуснаха, тъй като УЕФА направи същинско шоу. Нямахме опция да разбираем защо става дума, не ни дадоха късмет. Няма сюжет, в който огромните тимове да губят пари, а останалите да печелят. Просто не виждам различен излаз от сегашната обстановка. Нека някой различен да предложи нещо по-добро. Собствениците на британските тимове са американци и те са впечатлени от тази концепция.

Ние станахме обект на манипулативна акция, която твърди, че желаеме да унищожим футбола. А в действителност става дума, че има хора с привилегии, които не желаят да ги изгубят. Не бях виждал сходна експанзия от страна на президента на УЕФА. Всичко е проведено, проличава си. Използват се закани и обиди, все едно сме умъртвили някого. Но футболът би трябвало да бъде избавен. Намираме се в комплицирана обстановка. Може би някой от британските тимове не бе задоволително заинтригуван ", сподели още той.

" Работим над този план от много години и евентуално не успяхме да го разбираем задоволително добре. Тъжен съм, тъй като три години работа бе провалена. Ла Лига си остава недосегаема, когато приказваме за правене на пари седмица за седмица. Шампионската лига обаче е остаряла и провокира интерес единствено след 1/4-финалите. Миналия сезон загубите бяха за над 650 милиона. Този формат не работи. Ние измислихме формат, в който най-хубавите тимове в Европа играят дружно през цялото време. Може да спечелите пари, когато огромните не търпят загуби от взаимност към останалите ", приключи Перес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР