Президентът на Пари Сен Жермен Насер ал-Хелайфи поиска УЕФА да

...
Президентът на Пари Сен Жермен Насер ал-Хелайфи поиска УЕФА да
Коментари Харесай

Президентът на ПСЖ отново нападна Барселона

Президентът на Пари Сен Жермен Насер ал-Хелайфи изиска УЕФА да проверява финансовите покупко-продажби на Барселона от лятото и упрекна каталунците в нечестни дейности. Испанският гранд натрупа големи отговорности в последните години, само че все пак похарчи сериозна сума през лятото за нови попълнения, като за задачата продаде свои скъпи активи - час от телевизионните и цифровите си права.

Според Ал-Хелайфи това обаче основава нелоялна конкуренция. " Това почтено ли е? Не, не е почтено. Дали е законно? Не съм сигурен. Ако разрешат на тях, и други ще стартират да го вършат. УЕФА има своите финансови регулации и сигурно ще ревизират всичко ", разяснява босът на ПСЖ. Парижкият клуб и Барселона са в доста обтегнати връзки, откакто ПСЖ купи звездата на Барса Неймар преди няколко години, а след това и Лионел Меси, до момента в който предходната година Барселона пожела да се отдели в европейска Суперлига, а френският тим остана предан на УЕФА.

Самите ПСЖ също постоянно са подложени на критика от другите клубове, че действително са благосъстоятелност на Катар и употребяват фиктивни спонсорски контракти, с цел да помпат пари в клуба, което има дава непочтено предимство. Ал-Хелайфи е президент и на Европейската асоциация на клубовете, като въздействието му в УЕФА също е съществено.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР