Президентът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) пристигна днес изненадващо в

...
Президентът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) пристигна днес изненадващо в
Коментари Харесай

Президентът на Обединените арабски емирства пристигна изненадващо в Катар


Президентът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) дойде през днешния ден изненадващо в Катар – страната хазаин на тазгодишното Световно състезание по футбол, съобщи Асошиейтед прес. Това е първото посещаване на водача на емирствата в Катар, откогато преди няколко години четири арабски страни започнаха протест против него поради политически спор, влошил връзките в района.

Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, който е и емир на Абу Даби, дойде в Катар по покана на неговия емир - шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, заяви осведомителната организация на ОАЕ – УАМ.

“Посещението надгражда съществуващите приятелски връзки сред двете страни и техните нации “, се споделя в късата информация на УАМ. Според доста анализатори точно шейх Мохамед бе един от политиците, замислили протеста против Катар. Той стартира през 2017 година и в него се включиха Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

В разгара на катарската рецесия във вестниците даже можеше да се прочете предложение за изкопаване на канал по 87-километровата му граница и запълването му с нуклеарни боклуци. Макар това да беше единствено зрелищна опасност, тя сподели какъв брой бездънен бе гневът в района в разгара на разногласието, който съгласно тогавашния водач на Кувейт за малко да провокира война. Конфликтът породи поради позицията на Катар, който поддържа ислямистите, пристигнали на власт в Египет и другаде в района след Арабската пролет от 2011 година Катар Катар смяташе, че идването им на власт е дълбока смяна в геронтокрацията, властваща в Близкия изток, само че други арабски страни от Персийския залив видяха в митингите опасност за тяхното автократично и наследствено ръководство, отбелязва АП.

По време на митингите през 2011 година Саудитска Арабия и ОАЕ изпратиха войски, с цел да оказват помощ за потушаване на демонстрациите в Бахрейн. Бойкотът, при който четирите страни затвориха въздушните и морските пътища към Катар, завърши едвам през януари 2021 година, тъкмо преди встъпването в служба на американския президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в.

Бойкотът стартира незабавно след визитата в района на тогавашния президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, при започване на президентския му мандат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР