Президентът на Непал Рам Чандра Паудел бе транспортиран със самолет

...
Президентът на Непал Рам Чандра Паудел бе транспортиран със самолет
Коментари Харесай

Президентът на Непал е транспортиран със самолет до Делхи за болнично лечение

Президентът на Непал Рам Чандра Паудел бе превозен със аероплан до индийската столица Делхи, с цел да се лекува от проблеми с гръдния панер и корема в първокласна държавна болница, заяви Ройтерс, като се базира на изказванията на публични лица.

Вицепрезидентът Рам Сахая Ядав ще замества Паудел, до момента в който той отсъства, съобщи представителят на президента Сагар Ачария.

78-годишният президент на Непал прекара пет дни този месец в университетската болница " Трибхуван " в столицата Катманду, откакто имаше недоволства от болки в региона на гръдния панер. Този път обаче непалските лекари, дружно с членовете на неговото семейство, взеха решение, че е по-добре Паудел да бъде изпратен в държавния Общоиндийски институт за медициски науки, където ще получи " по-добро и съвременно лекуване ", съобщи пред Ройтерс представител на непалската болница.

Паудел, почитан водач на партията " Непалски конгрес ", беше определен за трети президент на хималайската страна през март в изискванията на остра рецесия в тогавашната ръководеща коалиция, която се разцепи, откакто министър-председателят Пушпа Камал Дахал-Прачанда, някогашен водач на маоистките бунтовници и ръководител на Обединената комунистическа партия на Непал, поддържа Паудел - претендент на опозицията - за поста, напомня Ройтерс.

Избирането му докара до образуването на нова колация сред маоистката партия на Пушпа Дахал, известна още като " Обединен център ", и центристката партия на Паудел " Непалски конгрес ", написа Българска телеграфна агенция.

През последните години новоназначеният непалски президент нееднократно е подлаган на лекуване поради болките в региона на гръдния панер и корема.

Непалците, включително и множеството политици в страната, постоянно пътуват до Индия за лекуване, защото южната им съседка може да предложи доста по-добри медицински услуги от тези в Непал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР