Президентът на "Монтана" Румен Панайотов говори пред БЛИЦ във връзка

...
Президентът на "Монтана" Румен Панайотов говори пред БЛИЦ във връзка
Коментари Харесай

Президентът на Монтана Румен Панайотов за починалия Никола Спасов: Днес трябваше да го изпишат

Президентът на "Монтана " Румен Панайотов приказва пред БЛИЦ по отношение на кончината на треньора Никола Спасов. Популярният ментор умря тази заран от ковид. Само след по-малко от месец – на 15 декември, той трябваше да навърши 62 години.
„ Мир на душата му и Бог да го елементарни Никола Спасов! Много тежко е човек да приказва в такива моменти.. Много… Последният мач, който той води, беше при гостуването ни на "Локомотив " (Пловдив). Двубоят се състоя на 30 октомври и приключи 2:2, а Спасов беше много удовлетворен от играта на момчетата. Започнахме да се приготвяме за мача ни с ЦСКА на 8 ноември, само че тогава към този момент тимът беше воден от помощник-треньора Светлан Кондев.
На 3 ноември всички си направихме проби за ковид. Знаете, имаше позитивни резултати в тима, измежду тях беше и треньорът. Първоначално той вдигаше доста висока температура. Не я поддържаше непрекъснато висока, само че си беше много – 38 и нещо, 39, изключително през вечерта. Минаваха дни, а бате Кольо не се подобряваше. Температурата му не падаше. Появи се и мощна кашлица.
Тогава спортният министър Красен Кралев и кметът на града Златко Живков спомагаха Спасов да влезе в болница. Той постъпи в клиниката в Монтана по-миналия петък или по-миналата събота, не помня тъкмо (13 или 14 ноември). Оказа се, че има двустранна бронхопневмония.
Всеки ден го чувах по телефона. Всеки ден. Имаше интервал, в който стартира да се усъвършенства. Така твърдяха лекарите, по този начин твърдеше и той, че не се усеща толкоз зле. Даже, вижте какво нещо е ориста, през днешния ден, понеделник, 23 ноември, лекарите щяха да му създадат нов обширен обзор, с цел да кажат по кое време да го изпишат. Чуваше се, че може дори и през днешния ден да го изпишат, тъй като в действителност имаше усъвършенстване, само че се чакаше прегледът. Но вижте какво се случи – тъкмо през днешния ден сутринта той умря.
Последно се чухме по телефона нощес. Не мога да допускам, че това е бил последният ни диалог. Явно през нощта положението му внезапно се е влошило. Не мога да ви кажа детайлности, тъй като не съм доктор.
Само ще ви кажа, че лекарите направиха всичко допустимо да го излекуват. И ще уточня нещо значимо – Никола Спасов беше лекуван със същите медикаменти, с каквито и кмета на Монтана Златко Живков. Кметът се оправи, само че бате Кольо към този момент го няма. Тъжно е и няма какво повече да ви споделя “, приключи Панайотов.
Роднини на Никола Спасов припомниха, че преди 12 години той е бил диагностициран с рак на простатата, само че е съумял да се възвърне изцяло. Сега обаче именитият треньор, спечелил Купата на България отпред на "Черно море " против "Левски " през 2015 година, загуби борбата с ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР