Президентът на МОК Томас Бах направи специално видеообръщение към спортистите

...
Президентът на МОК Томас Бах направи специално видеообръщение към спортистите
Коментари Харесай

Томас Бах: Отлагането беше неизбежно, но изисква жертви от всички

Президентът на МОК Томас Бах направи особено видеообръщение към спортистите ден след отлагането на Олимпиадата в Токио за 2021 година " Всички забъркани в организирането и провеждането на Олимпийските игри ще би трябвало да създадат жертви и взаимни отстъпки, с цел да отложим Игрите с една година. "
Той ще организира през днешния ден конферентен диалог с всички 33 интернационалните спортни федерации, чиито спортове са част от олимпийската стратегия, с цел да бъдат разисквани разновидностите за нови дати за 32-рата олимпиада.
" Трябва да прегледаме вариантите И да вземем поради спортния календар към Игрите и доста други фактори. Трябва да стигнем до решение допустимо най-скоро, само че мнението на всички наранени да бъде взето поради. Задачата на МОК е да осъществя олимпийската фантазия на всички спортисти. Отменянето на Игрите бе обсъждано и премисляно, само че през цялото време бе ясно, че това не е нещо, което МОК желае да направи. Японците са ни другари и се веселя, че демонстрираха схващане за това тежко решение. Олимпиадата през 2021 година ще бъде празник на успеха над ковид. Ние постоянно се вслушваме в спортистите. Те и здравето им са най-важната част в това решение. Разговаряхме с 200 спортисти, никой не изиска Игрите да бъдат анулирани, а единствено отсрочени ", приключи Бах.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР