Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах също беше съкрушен

...
Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах също беше съкрушен
Коментари Харесай

Марадона за Коби: Сбогом легендо!

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах също беше сломен от новината за трагичната гибел на 41-годишната баскетболна легенда Коби Брайант.

Брайънт и още осем души, включително и 13-годишната му щерка Джияна, починаха в неделя, когато хеликоптерът, с който са пътували, се разруши в покрайнините на Лос Анджелис.

" Коби беше извънреден състезател и същински олимпийски първенец.Той се опита да покаже силата на спорта, която може да промени живота на хората. Коби продължи да поддържа олимпийското придвижване и откакто напусна обичаната си игра. Той беше едно от вдъхновенията на концепцията за провеждането на олимпийските игри през 2028 година в Лос Анджелис. На всички ще ни липсват неговата сила и невзискателност ", написа Бах в формалния Туитър акаунт на МОК.

Диего Марадона псъщо се причисли към скърбящите за трагичната кончина на двукратния олимпийски първенец.

" Най-добрите си отиват рано. Искам също да изкажа съболезнованията си за гибелта на щерка му и другите хора, които са били в хеликоптера. Сбогом, легендо! ", написа международният първенец с отбора на Аржентина от 1986 година в Туитър.

Цели 12 часа след злополуката полиция в Лос Анджелис удостовери самоличността на починалите в злополуката. До момента не е ясно само името на водача на хеликоптера.

Освен Брайънт и 13-годишната му щерка, на борда са били треньорът по бейзбол Джон Алтобели дружно със своята брачна половинка Кери и щерка си Алиса Алтобели, Сара и Пейтън Честър, както и треньорът по баскетбол от учебно заведение " Харбър " Кристина Маузер.

Катастрофата на хеликоптера на Брайант е станала при условия, които не разрешават летателни апарати да бъдат във въздушното пространство, предават CBS News и " Асошиейтед прес ".

Въпреки че хеликоптерът Сикорски S-76 е считан за един от най-сигурните, мъглата е била прекомерно гъста, с цел да може да лети. Според CBS полицията в Лос Анджелис не е можела да вдигне вертолети във въздуха точно поради неприятното време.

В същото време Франс прес разкри , че видеото, което било сякаш от злополуката на хеликоптера, в действителност е било снимано през 2018 година в Обединените арабски емирства. То натрупа над 4 милиона гледания в обществените мрежи за часове.

Потребител на Туитър с профил @GhostFearles пуснал клипа нощес, потвърждавайки, че е от съдбовния случай с машината на Брайънт.
 

Разследване на Франс прес открило, че видеото е снимано на 29 декември 2018 година, когато избавителен хеликоптер катастрофира в ОАЕ и целият екипаж почина.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР