Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах изключи възможността

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах изключи възможността
Коментари Харесай

Томас Бах: Олимпийските игри ще започнат на 23 юли в Токио!

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах изключи опцията за наново отсрочване или анулация на летните олимпийски игри в Токио. Това той разгласи в изявление за японската организация " Киодо ".

" В момента няма причина да имаме вяра, че Олимпийските игри няма да стартират на 23 юли на Олимпийския стадион в Токио. Ето за какво няма авариен проект и по тази причина сме решени да проведем безвредни и сполучливи игри ", сподели Бах.

Той акцентира, че " сигурността на участниците " остава предпочитана задача за уредниците. Японската организация отбелязва още, че по време на изявлението Бах не е изключил опцията да се понижи броя на феновете на Олимпиадата или даже тя да се организира без почитатели.

" В това отношение няма никакво табу ", съобщи президентът на МОК.

Бах също по този начин означи, че зимните олимпийски игри в Пекин 2022 също би трябвало да се проведат по проект.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година, само че поради световната пандемията бяха отсрочени за 23 юли - 8 август 2021-а. Организаторите имат намерение да похарчат към 100 милиарда йени (960 милиона долара) за ограничения за противопоставяне на ковид. Затова бюджетът за Игрите се е нараснал и в този момент възлиза на 1.64 трилиона йени (15.9 милиарда долара).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР