Президентът на Международната волейболна федерация (FIVB) Ари Граса коментира отмяната

...
Президентът на Международната волейболна федерация (FIVB) Ари Граса коментира отмяната
Коментари Харесай

Президентът на FIVB: Не се съмнявам, че следващата година ще се окаже много вълнуваща за волейбола

Президентът на Международната волейболна федерация (FIVB) Ари Граса разяснява анулацията на Лигата на нациите 2020. Според бразилецът това е било най-правилното решение поради пандемията от ковид, като съобщи, че Лигата на нациите 2021 ще бъде най-хубавата до в този момент и, че цялата последваща година ще се окаже доста вълнуваща за волейбола.
 Отмениха Лигата на нациите
" Заедно с нашите сътрудници проучихме всички налични варианти за домакинство на Лигата на нациите 2020. Част от това, което прави ВЛН толкоз специфична е, че е в действителност световно събитие, на което се радват играчи и особено почитателите от целия свят. Но поради актуалната световна пандемия, се усилва доста риска. Следователно би било безразсъдно, може би даже безконтролно да проведем шампионата, когато не можем да предоставим на играчите и на всички заинтригувани страни сигурност, че Лигата на нациите 2020 ще бъде безвредна, налична за всички и извършена на високо равнище ", показа Ари Граса.

" Вместо това нашето внимание в този момент се насочва към Лигата на нациите 2021 и сме сигурни, че това ще бъде най-хубавото издание до в този момент. Знам, че нашите невероятни спортисти ще бъдат неумолими в напъните си да се приготвят за шампионата и не се колебая, че идната година ще се окаже доста вълнуваща за волейбола ", сподели още президентът на FIVB.

Домакини на финалите на Лигата на нациите през 2021-а остават Италия за мъжете и Китай за дамите, както бяха избрани за тази година. Освен това тимовете, които бяха спечелили присъединяване си в шампионата от така наречен Чалъндж Къп от 2019-а за 2020-а - Словения при мъжете и Канада при дамите, резервират местата си за Лигата през 2021 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР