Президентът на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино заяви, че

...
Президентът на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино заяви, че
Коментари Харесай

Инфантино: Смъртта на Нейно величество Елизабет II e загуба за футбола, за нашето общество и за целия свят

Президентът на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино съобщи, че гибелта на кралицата на Англия Елизабет Втора е голяма загуба както за цялото футболно общество, по този начин и за целия свят. Кралица Елизабет Втора умря през вчерашния ден следобяд на 96-годишна възраст по-късно повече от седем десетилетия ръководство на английската монархия. 

" Смъртта на Нейно величество Елизабет Втора e загуба за футбола, за нашата общественост и за целия свят. Що се отнася до нашия спорт, кралицата участва на събитие, което беше най-голямата горделивост на Англия във футбола, когато тя връчи трофея на международен първенец на Боби Мур (капитан на националния отбор) след успеха на финала на Световната купа през 1966 година на родна земя. Нейната поддръжка към футбола продължи през целия й живот. Нашето футболно общество скърби за загубата на международен водач, който имаше обаянието и успяваше да впечатли всеки, с който се срещнеше. От името на футбола в целия свят в този момент мислите ни са ориентирани към кралското семейство в този сложен интервал ", сподели Инфантино. 

На финалите на Световния шампионат по футбол през 1966 година Англия победи на финала Германия с 4:2 след продължения на " Уембли " в Лондон и за първи и единствен път до момента заслужи трофея. Спортният свят също изрече почитта си към кралица Елизабет Втора. Срещите на британските футболни тимове от Лига Европа нощес започнаха с минута безмълвие. 

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР