Президентът на Марица Пловдив Христо Христов разкри, че през сезон

...
Президентът на Марица Пловдив Христо Христов разкри, че през сезон
Коментари Харесай

Нови разкрития за черното тото: Президентът на Марица подкупил член на БФС

Президентът на Марица Пловдив Христо Христов разкри, че през сезон 2017/18, когато отборът му се състезаваше във Втора лига, е дал рушвет на член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) за манипулирането на резултата на мач на неговия тим. Това разкри самият той при оповестяването на своята кандидатура за президентския пост на БФС, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Като президент на ФК Марица, когато участвахме в Б група, дадох пари в брой на член на Изпълкома, с цел да манипулираме футболен резултат. Името на индивида ще оповестя на конгреса. Не се опасявам, дадох му пари в брой няколко дни преди мача, за да се манипулира. Готов съм да понеса отговорност, само че тази процедура би трябвало да престане. Има процедура за манипулиране на мачове, за ангажименти, дефинира се кой по какъв начин да влиза, това става с лобиране, не с резултатите на терена. Виждате какви решения се взеха в последните няколко месеца. Ако се направи разбор на всички решения на БФС, ще се види, че там няма безусловно никаква логичност. Така че намерено го декларирам. Аз персонално съм дал пари и ги одобриха на 200 %. Сумата беше дребна, приказваме за дребни суми ", съобщи на конференция в Пресклуб България Христов.

Впоследствие той посочи, че цената за сходно манипулиране на резултата на мач коства сред 5 и 20 хиляди лв., само че разкри, че след въпросния дуел си е изискал парите назад от члена на Изпълкома, защото не се е получил резултатът, който е трябвало. " Аз най-малко си го признавам. А по какъв начин ще погледнат сътрудниците от Изпълкома, че техен член е взел пари? Това за първи път ли е? Сумата не беше доста огромна и след няколко дни индивидът ми я върна. Механизмът е, че индивидът просто си предложи услугите. Аз съм ги дал и си признавам, само че нямам документ, че съм ги дал, нямам документ, че съм той ги е получил ", добави Христов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР