Президентът на Литва Гитанас Науседа заяви днес, че НАТО трябва

...
Президентът на Литва Гитанас Науседа заяви днес, че НАТО трябва
Коментари Харесай

Президентът на Литва призова НАТО да засили Източния фланг, ако Беларус подслони Пригожин

Президентът на Литва Гитанас Науседа съобщи през днешния ден, че НАТО би трябвало да ускори Източния си фланг, в случай че Беларус подслони Евгений Пригожин, водача на частната военна компания " Вагнер ", съобщи Франс прес. 

Литва граничи и с Русия, и с Беларус и идния месец е хазаин на срещата на върха на НАТО.  Президентът на страната през днешния ден приказва по време на съвещание на литовския Съвет за сигурност, отдадено на неуспелия протест на " Вагнер " против Кремъл.

" Ако Пригожин или част от групата " Вагнер " се озоват в Беларус без проекти и ясно дефинирани планове, това значи просто, че ние би трябвало да засилим нашите източни граници ", акцентира президентът на Литва. " Не приказвам единствено за Литва, само че и за цялата НАТО ", добави той.

Науседа сподели, че страната му ще отпусне повече средства за разузнаването, с цел да оцени то " политическите аспекти и аспектите в региона на сигурността в Беларус ". 

Той също по този начин съобщи, че Литва няма да трансформира плануваните към този момент ограничения за сигурност във Вилнюс за срещата на върха на алианса поради събитията, станали в Русия.

Науседа счита, че съветският президент Владимир Путин след протеста на " Вагнер " ще се сблъска с още по-големи компликации и сподели за него: " Кралят е гол ".

Бунтът на " Вагнер " е най-голямата рецесия със сигурността в Русия и най-голямото предизвикателство, пред което трябваше да се изправи Путин от идването си на власт в края на 90-те години на предишния век, отбелязва Франс прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР