Президентът на Либерия и бивша международна футболна звезда Джордж Уеа

...
Президентът на Либерия и бивша международна футболна звезда Джордж Уеа
Коментари Харесай

Джордж Уеа се кандидатира отново за президент на Либерия

Президентът на Либерия и някогашна интернационална футболна звезда Джордж Уеа разгласи, че ще се кандидатира за втори мандат през октомври, отхвърляйки възходящите рецензиите за внезапното повишаване на цените и дефицита на храна. „ Мои съграждани, скоро ще дойда при вас, с цел да ви помоля да подновите... за повторно мандата, който ми дадохте преди шест години “, сподели Уеа в годишната си тирада за положението на нацията. Уеа даде обещание " мандат за опция, мандат за промяна, мандат за развиване ".

Той също отбрани първия си мандат, като сподели: „ Позволете ми да ви уверя, че страната на нашата нация е мощна. Състоянието на нашата нация е устойчиво... Състоянието на нашата нация е спокойно и несъмнено. Възнамеряваме да го запазим по този метод "

Изборите са планувани за 10 октомври в западноафриканската страна, която към момента се възвръща от гражданските войни сред 1989 и 2003 година, лишила живота на към 250 000 души. Освен това Либерия беше опустошена от пандемия на ебола и нацията от пет милиона души, една от най-бедните в света, беше тежко наранена от следствията от съветската инвазия в Украйна. Около половината поданици живеят с по-малко от 1,90 $ дневно, съгласно данни на Световната банка.

Уеа пристигна на власт през 2018 година, откакто завоюва изборите през октомври 2017 година, възползвайки се от своя емблематичен статут, добит откакто стана първият и единствен африканец, спечелил най-престижната самостоятелна премия във футбола - Златната топка, през 1995 година

56-годишният мъж отсъстваше от Либерия повече от месец в края на предходната година, което провокира рецензии. Той отиде в чужбина в края на октомври за поредност от политически срещи в доста страни, а също да гледа по какъв начин синът му футболист показва Съединени американски щати на Световното състезание в Катар. Уеа беше споделил В Туитър фотоси и видеоклипове със сина си от Катар, говорейки, че е „ горделив баща “, защото националният тим на Съединени американски щати се класира за директните елиминации. Но изображенията на Уеа, който се забавлява на трибуните в Катар, където той беше „ почетен посетител, не се харесаха на доста негови сънародници, които изляха гнева си в обществените медии, тъй като колкото да свързват двата края.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР