Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас продължи с острите си

...
Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас продължи с острите си
Коментари Харесай

Тебас не се спира, този път подхвана Реал Мадрид

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас продължи с острите си изявления и борбата си с Флорентино Перес, като този път още веднъж внезапно осъди концепцията за основаване на Суперлига. Проектът за тази лига бе основан публично преди две години, само че на процедура се разпадна след два дни, когато повече от отборите учредители публично се отхвърлиха. Зад планът не престават да стоят само Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, които настояват, че Суперлигата има бъдеще и те ще продължат да работят за нейното основаване. Тебас, който бе преподавател на конгрес под надпис “Защита на европейския футбол за всички ”, обаче се опълчи остро, както го е правил не един път.
 Тебас безапелационен след обясненията на Барселона: Опитвали са се да въздействат и това е наказуемо Тебас безапелационен след обясненията на Барселона: Опитвали са се да въздействат и това е наказуемо
“Допреди две години можех да приказвам свободно с Флорентино Перес, само че към този момент не мога. Мога да споделям с други хора от клуба, само че знам какво мисли той за европейския футбол. Суперлигата не е идея със състезателен формат. Ние се фокусирахме върху фактът, че няма изпадащи и влизащи, само че истината е, че Суперлигата е просто за огромните клубове с най-вече запаси, които желаят да ръководят футбола. Това е, което те желаят, просто да управляват всичко и да вземат решение по какъв начин се разпределят парите. Това е концепция още от 2000 година, когато още веднъж отпред бе Флорентино Перес. Това е негова фикс идея още оттогава. През 2000 година беше основан Г8, след това с Г14, а след това асоциацията на клубовете. Това не е състезателен модел, а модел, който е основан, с цел да ръководи футбола. Това са най-богатите клубове. И би трябвало да застанем ясно против това, ” изясни президентът на Ла Лига.
 От Барселона желаеха оставката на Тебас след изказванията, че е дал подправени доказателства От Барселона желаеха оставката на Тебас след изказванията, че е дал подправени доказателства
След това той продължи, като съобщи, че УЕФА би трябвало да бъде подкрепена, само че в това време би трябвало да бъде извършен диалог за бъдещето на националните лиги.

“Европейският футбол има две огромни провокации пред себе си: едното е Суперлигата, а другото е икономическата резистентност. УЕФА е единствената институция, която може да позволи провокациите в тази битка. В тази борба ние поддържаме УЕФА. Националните лиги се разпадат. Какво се случва с нас? Клубовете, които играят в европейските шампионати, получават пари, а тези, които не играаят, взимат доста по-малко пари. Резултатът от това е, че вътрешните лиги стават по-неконкурентноспособни. Това деформиране значи, че в средносрочен проект лигите вървят надолу, ” счита още Тебас.
 Скандалният Хавиер Тебас отива на съд в Испания Скандалният Хавиер Тебас отива на съд в Испания
Шефът на Ла Лига не се изрече изключително ласкаво и за новия формат на международното клубно състезание, който бе оповестен от ФИФА.

“Световното клубно състезание бе измислено от ФИФА, само че те не са говорили с никое състезание. Те взеха месец юни като богове и споделиха “този месец е за нас на всеки четири години, а останалите даже няма да ги запитвам. ” Но в това време ще вървят същите тимове, тъй като във ФИФА си направиха коефициенти. Това е ФИФА, която е бранител на спортната меритокрация. Но не, те направиха коефициенти, с цел да могат да прибират повече за ФИФА, ” приключи Хавиер Тебас.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР