Президентът на Коста Рика Родриго Чавес заяви, че иска да

...
Президентът на Коста Рика Родриго Чавес заяви, че иска да
Коментари Харесай

Президентът на Коста Рика иска да обяви извънредно положение заради притока на мигранти

Президентът на Коста Рика Родриго Чавес съобщи, че желае да разгласи изключително състояние поради засиления приток на мигранти, пътуващи към Съединени американски щати, съобщи ДПА.

От януари повече от 386 000 мигранти са влезнали в централноамериканската страна от Панама, сподели Чавес на конференция през вчерашния ден. Той изясни, че въвеждането на изключително състояние ще освободи изключителни финансови запаси за справяне с рецесията. " Всички ние знаем, че има миграционна рецесия в Америките ", добави Чавес.

По думите му Коста Рика е най-вече директна страна. Само през септември в град Пасо Каноас покрай границата с Панама са пристигнали повече от 60 000 мигранти, което е три пъти повече от популацията на самия град, сподели костариканският президент. Той добави, че сигурността по маршрутите за миграция би трябвало също да бъде засилена.

Съвсем неотдавна Панама и Мексико оповестиха ограничения, свързани с високото равнище на миграция. В Мексико Националната армия ускори инспекциите за попречване на качването на мигранти в товарни влакове, предава Българска телеграфна агенция.

Освен мигрантите от Централна Америка, от ден на ден хора се насочат към Съединени американски щати от Венецуела, Хаити и Куба, както и от Африка и Азия. Те бягат от беднотия, принуждение и политически рецесии в личните им страни, показва ДПА.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР