Руската опозиционна лидерка, живееща в изгнание, Юлия Навална призова поддръжниците

...
Руската опозиционна лидерка, живееща в изгнание, Юлия Навална призова поддръжниците
Коментари Харесай

Юлия Навална: Нашата страна в момента се управлява от лъжец, крадец и убиец. Не се предавайте!

Руската опозиционна лидерка, живееща в заточение, Юлия Навална прикани поддръжниците си да не стопират да се борят с президента Владимир Путин, който разказа като „ тиранин палач “ в деня на инаугурацията му за следващ президентски мандат, съобщи Ройтерс.

 

„ Нашата страна сега се ръководи от измамник, апаш и палач, само че това сигурно ще свърши. Не се предавайте, истината ще спечелва “, сподели Навална във видеообръщение, публикувано в „ ЮТуб “ малко преди церемонията по полагането на клетвата на Путин за нов шестгодишен мандат.

 

Навална се зарече да продължи делото на починалия си брачен партньор Алексей Навални, който умря в наказателна колония в Арктика на 16 февруари. Тя упреква Путин, че го е умъртвил, само че Кремъл отхвърля тези изказвания.  

 

Навална съобщи, че войната на Путин в Украйна и хвърлянето в пандиза на политическите му съперници съставляват насмешка с обещанията, които е  давал при предходните си речи при встъпване в служба, да пази правата и свободите на своя народ.

 

„ Ежедневно от нас се крадат големи суми пари, с цел да се финансират бомбардировките над мирни градове, полицията за битка с безредиците, която бие хората с палки, пропагандаторите, които популяризират неистини. Средствата отиват и за дворците (на представителите на елита), яхтите и самолетите им “, добави Навална. „ И ние не може да спрем да се борим, до момента в който всичко това продължава “, акцентира опозиционната лидерка.

 

Путин реализира голяма победа на строго следените избори през март, а Кремъл съобщи, че резултатите от вота демонстрират, че преобладаващата част от руснаците застават зад него, отбелязва Ройтерс. Руските управляващи показват Навална и поддръжниците на починалия ѝ брачен партньор като подкрепяни от Запада екстремисти, които се пробват да дестабилизират страната, добавя английската организация.  

След като Навални към този момент е мъртъв, а други водещи критици на Кремъл са хвърлени в пандиза или живеят в заточение, опозицията в Русия е на процедура пречупена. Навална призна, че битката е тежка, само че прикани хората да се обединят и да се опълчват на корупцията и на войната.

 

„ Всичко се утежнява при всеки от мандатите му. Страшно е да си представим какво още ще се случи, до момента в който Путин остава на власт “, уточни Навална. „ Докато той е отпред, в нашата страна няма да има нито мир, нито развиване, нито свобода… Трябва да подсигуряваме, че нито един човек на този свят не има вяра на Путин – нито в Русия, нито отвън нейните граници “, сподели още Навална.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР