Президентът на Косово Вьоса Османи заяви на среща с изпълняващия

...
Президентът на Косово Вьоса Османи заяви на среща с изпълняващия
Коментари Харесай

Османи: Сърбия продължава да възпрепятства изпълнението на споразумението

Президентът на Косово Вьоса Османи съобщи на среща с изпълняващия длъжността министър председател на Черна гора Дритан Абазович, че Сърбия продължава да попречва осъществяването на Охридското съглашение, оповестява Коха.

Както се показва в известието на президентството, Османи съобщи, че макар тези обструкции, Косово ще продължи да координира със съдружниците, с цел да подсигурява, че съглашението се ползва.

„ Османи акцентира, че Брюкселското съглашение третира Косово и Сърбия като равнопоставени страни в подтекста на междудържавните връзки, макар че Сърбия продължава да попречва осъществяването на постигнатото съглашение. Въпреки това президентът Османи акцентира, че Косово ще продължи да се координира с интернационалните съдружници във връзка с използването на съглашението и че е ангажирано с дълготраен мир, сигурност и непоклатимост “, се споделя в изказването.

Освен това Османи приветства съглашението, реализирано сред Косово и Черна гора за въздушния трафик, което беше подписано в петък от косовския министър председател Албин Курти и Абазович.

 „ Черна гора е другарска и партньорска страна на Косово. Убеден съм, че Черна гора ще поддържа още повече Косово в напъните му за подсилване на интернационалната субектност, в това число участие в интернационалните организации, за което получи поддръжката на премиера Абазович “, сподели още Османи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР