Президентът на Косово Хашим Тачи планира да посети на 12

...
Президентът на Косово Хашим Тачи планира да посети на 12
Коментари Харесай

Косовският президент ще посети населените с албанци райони на Сърбия след 3 дни

Президентът на Косово Хашим Тачи възнамерява да посети на 12 септември обитаемоте с албанци региони на Сърбия в Прешевската котловина. Това е съобщила пресслужбата на Тачи на организация " Прешева Йоне ", представена от ТАСС.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Zenel Zhinipotoku
Според информацията визитата на Тачи ще бъде двудневно и ще бъде осъществено взаимно с еврокомисаря по политиката на съседство и договарянията за разширение Йоханес Хан.

В момента сръбският президент Александър Вучич е на двудневно посещаване в обитаемата със сърби северна част на Косово. Затова визитата на Тачи ще бъде всъщност огледално отражение на визитата на Вучич.

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич е декларирал, че на него не му е известно нищо за такова посещаване и че в министерството му не е получавано питане за сходна аудиенция.

ТАСС напомня, че водачите на албанското население в Прешевската котловина в Южна Сърбия се обърнаха към косовските водачи с молба да бъдат включени в състава на Косово. По този мотив Тачи съобщи, че 98 % от популацията на Прешево, Медведжа и Буяновац, трите огромни града в Прешевската котловина, желае да се причисли към Косово.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР