Президентът на КНСБ Пламен Димитров поиска на среща с председателя

...
Президентът на КНСБ Пламен Димитров поиска на среща с председателя
Коментари Харесай

Пламен Димитров поиска повече средства за работещите в земеделието, здравеопазването, социалните домове и транспорта

Президентът на КНСБ Пламен Димитров изиска на среща с ръководителя на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова и депутати от ГЕРБ повече средства за нарастване на заплатите на работещите в земеделието, опазването на здравето, обществените домове и превоза:

По наши сметки, дали са 30, 40 или 50 милиона ми е малко мъчно да ги счете, само че става дума за пари, които могат да бъдат открити съгласно нас, сред първо и второ четене, тъй че да бъдат тези хора в случай че не задоволени, най-малко в малко по-голяма степен задоволени техните упования.

Менда Стоянова разяснява измежду срещата:

Това, за което през днешния ден говорихме, в действителност може би са финни настройки, защото виждате, че сумата, за която приказва господин Димитров не е някаква фрапираща. Основните проблеми на процедура са решени. Ще забележим какви са опциите по един или различен метод да се обърне внимание в действителност на тези браншове, които са останали подценени от импортирания бюджет и аз в действителност споделям мнението му, че в областта на обществените услуги заплатите са много ниски. Там хората изостават, а тяхната работа на терен е извънредно тежка и сложна.

От КНСБ упорстват да се вкара минимална работна заплата за висшисти, които работят по специалността си, в размер на 700 лв.. Менда Стоянова разяснява, че решение на този проблем ще се търси в идващите бюджети.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР