Президентът на Китай Си Дзинпин ще засили контрола върху изпълнителната

...
Президентът на Китай Си Дзинпин ще засили контрола върху изпълнителната
Коментари Харесай

Голяма новина за Си Дзинпин, какво става в Китай

Президентът на Китай Си Дзинпин ще ускори контрола върху изпълнителната власт и стопанската система на страната. Това ще стане на двете сесии на Народния конгрес, които започнаха в Пекин, съобщи Нова. Тази година ще бъдат реорганизирани няколко държавни и партийни институции. Така ще се ускори контрола на Комунистическата партия над частния бранш. Особено в региона на финансите и високите технологии.

Народният конгрес ще утвърди и новите постове, с които Си Дзинпин се снабди през октомври. Очаква се за нов министър председател да бъде определен секретаря на партията в Шанхай - един от най-верните съдружници на президента Си. А изместения от поста доскорошен министър председател изнесе последния си отчет.
-->
" Партията сполучливо свика Народния конгрес и начерта въодушевяващ проект за построяването на Китай като съвременна социалистическа страна във всички връзки. Изправен пред бурни времена в интернационалната конюнктура, както и сложни задания за обезпечаване на промените, развиването и стабилността вкъщи, Централният комитет на партията, с другаря Си Дзинпин отпред, сплоти китайския народ, който се изправи да посрещне компликациите ", съобщи министър председателят на Китай Ли Къцян.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР