Президентът на Китай Си Дзинпин се е обърнал към президента

...
Президентът на Китай Си Дзинпин се е обърнал към президента
Коментари Харесай

Си към Байдън: Обръщането на гръб не е опция! На Земята има място и за САЩ, и за Китай

Президентът на Китай Си Дзинпин се е обърнал към президента на Съединените щати Джо Байдън с думите, че за техните страни " да извърнат тил една на друга не е алтернатива ". Това разгласи АП

 

Двустранните връзки, " най-важните в света ", в никакъв случай не са били " плавни " през последните пет десетилетия или повече, само че не престават да напредват, сподели Си на Байдън преди първата им среща през днешния ден в Калифорния.


Конкуренцията не е решението на проблемите на двете народи и " триумфът на едната страна е опция за другата ", акцентира китайският водач.

Си означи, че " сериозните проблеми " за света са, че възобновяване на международната стопанска система е " постепенно " и че " протекционизмът нараства ".

" Отношенията сред Китай и Съединени американски щати, които са най-важните двустранни връзки в света, би трябвало да се възприемат и плануват в необятен подтекст на ускоряващите се световни трансформации ", сподели Си Дзинпин на Джо Байдън.

 

" Отношенията сред Китай и Съединени американски щати в никакъв случай не са вървели безпрепятствено през последните 50 или повече години и постоянно са изправени пред проблеми от един или различен тип. И въпреки всичко продължава да се движи напред измежду обрати и завои. "

 

" Планетата Земя е задоволително огромна, с цел да могат двете страни да съумеят и триумфът на едната страна е опция за другата ", добави Си.

 

Байдън и Си са подготвени да обсъдят Тайван, Южнокитайско море, войната Израел- " Хамас ", войната в Украйна, Северна Корея и правата на индивида.
Байдън уточни, че е " от първостепенно значение " двамата " да се схващат ясно " и да се уверят, че " конкуренцията няма да премине в спор ".

 

Според Байдън някои от " най-критичните световни провокации " са изменението на климата, изкуственият разсъдък и " битката с опиатите ".

 

Байдън и Си разговаряха в Сан Франциско в коридорите на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС). Това е първата им среща от една година насам, само че за която анализатори залагат на облекчение на напрежението сред двете страни.

 

Макар и упованията да бяха занижени, само че Байдън и Си заявиха подготвеност да обсъдят Тайван, Южнокитайско море, войната Израел- " Хамас ", войната в Украйна, Северна Корея и правата на индивида. До момента водачите не са съумели да разрешат различията си в тези области.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР