Президентът на Италия Серджо Матарела предупреди, че агресивният национализъм е

...
Президентът на Италия Серджо Матарела предупреди, че агресивният национализъм е
Коментари Харесай

Президентът на Италия: Агресивният национализъм е причината за Първата световна война

Президентът на Италия Серджо Матарела предизвести, че нападателният шовинизъм е в корените на Първата международна война и акцентира, че Европейски Съюз е нужен, с цел да се предотвратят пагубни военни спорове, осведоми АП.

На гала по случай 100 година от края на Първата международна война Матарела подсети за историята на антисемитизма в Европа и прикани младежите да помнят уроците на войната, а в това време да се борят за спокойно битие.

Матарела акцентира, че войната показва " неспособността на европейската ръководеща класа " да преследва " национални желания и ползи по кротичък " път и по този начин се е предала на " нападателния шовинизъм " и желанието за власт.

Ние избираме да градим другарство и съдействие, разгласи той на гала в Триест - пристанищен град, който е бил близо до някои от най-смъртоносните борби сред италиански бойци и бойци на тогавашната империя Австро-Унгария.

Събитието е част от седмица на мероприятия, свързани със 100 година от края на войната. Повече от 60 държавни глави и държавни ръководители се чака да участват на интернационална гала в Париж на 11 ноември.

В неделя вечерта в град Страсбург френският президент Еманюел Макрон стартира 6-дневен тур по бойните полета през Първата международна война. Макрон е придружаван от брачната половинка си и немския си сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер.

В понеделник Макрон възнамерява да взе участие в гала в памет на бойците, починали при започване на войната по време на Битката за Моран през 1914 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР