Президентът на Иран Хасан Рохани се зарече, че страната му

...
Президентът на Иран Хасан Рохани се зарече, че страната му
Коментари Харесай

Иран не се подчинява на провокациите и заплахите на САЩ

Президентът на Иран Хасан Рохани се зарече, че страната му няма да се подчини на провокациите и заканите, идващи от Съединени американски щати след решението на американския президент Доналд Тръмп да изтегли Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Техеран през предходната седмица, оповестяват иранските медии.

" Те считат, че могат да накарат Иран да се съобщи, като оказват напън върху Ислямската република посредством наказания и даже закани за война ... Иранската страна ще се опълчи против американските интриги ", разяснява Рохани, представен от иранската държавна организация ИСНА.

 Положението в Иран е трагично и без наказания
Положението в Иран е трагично и без наказания

Надеждите бяха големи, когато през 2016 паднаха глобите...

Рохани посочи още, че Тръмп очаквал Техеран да напусне нуклеарната договорка след изтеглянето на Съединени американски щати, само че Иран отказал да последва този проект, пробвайки се да избави съглашението останалите страни по него.

" Тръмп изигра първия си коз, само че не реши вярно втория си ход... защото Иран не последва този проект ", акцентира иранският държавен глава.

Въпреки заканите за възобновяване и усилване на американските наказания против Техеран, по-рано през днешния ден се появи информация, че Европейският съюз обмисля да се откаже от $ за разплащане с Иран за петрола. Информацията евентуално идва като резултат от среща сред иранския външен министър Мохамед Джавад Зариф и сътрудниците му от Англия, Франция, Германия и Европейския съюз по отношение на бъдещето на нуклеарното съглашение без Вашингтон.

 Новите наказания на Съединени американски щати заличават напъните за нуклеарната договорка, счита Иран
Новите наказания на Съединени американски щати заличават напъните за нуклеарната договорка, счита Иран

Европейските външни министри са обезпокоени по какъв начин компании от Стария континент ще продължат бизнес връзките си с Иран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР