Президентът на Хърватия Зоран Миланович разкритикува днес отношението на Европейския

...
Президентът на Хърватия Зоран Миланович разкритикува днес отношението на Европейския
Коментари Харесай

Хърватия критикува отношението на ЕС към Унгария и санкциите срещу Русия

Президентът на Хърватия Зоран Миланович разкритикува през днешния ден отношението на Европейския съюз към Унгария и глобите против Русия, проявявайки схващане към политиката на Будапеща, която опонира на върховенството на закона на Европейски Съюз и е възприемана като мека във връзка с съветския президент Владимир Путин, съобщи организация Хина.

Част от европейски кохезионни фондове за Унгария бяха замразени поради безпокойствие, обвързвано с корупцията и върховенството на закона, отбелязва АП.

След среща с президента на Унгария Каталин Новак, Миланович дефинира глобите на Европейски Съюз против Русия, наложени поради войната в Украйна, като „ пагубни и изцяло безсмислени “.

„ (Санкциите) не работят и въпросът е какъв брой вреди ще причинят на Европа. В допълнение сближихме Русия и Китай още повече “, сподели Миланович, представен от Българска телеграфна агенция.

Новак разяснява, че хърватският президент е „ необятно харесван “ и работи „ самоуверено на Европейската сцена “.

Преди заминаването си за Унгария, Миланович съобщи, че е „ един от дребното хора в Европа, които се осмеляват да отидат “ в Унгария и че Брюксел „ извънредно тероризира “ тази страна членка на Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР