Президентът на Хърватия Зоран Миланович каза, че Хърватия не е

...
Президентът на Хърватия Зоран Миланович каза, че Хърватия не е
Коментари Харесай

Президентът на Хърватия: За 10 г. членство в ЕС не сме напреднали достатъчно

Президентът на Хърватия Зоран Миланович сподели, че Хърватия не е напреднала задоволително за десетте години, през които е член на Европейския съюз, заяви хърватската национална телевизия ХРТ. Президентът приказва нощес в град Шибеник, където бе на посещаване във връзка Деня на Шибенишко-книнската жупания, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Моята равносметка за първите 10 години на Хърватия в Европейски Съюз – без непотребен възторг, апелирам “, съобщи Миланович във връзка годишнината.

По думите му, механизмите за взимане на решения в Европейски Съюз не са демократични, политическата отговорност е по-малка в сравнение с в Хърватия, а по въпросите за мира и войната решения взимат хора, които не са били избирани, до момента в който никой не пита за мнението на народа.

„ Да приключим с илюзиите – живеем в комплициран и неправдив свят, в който не ни питат за огромните решения, значимо е да запазим самоуважението си “, означи Миланович.

Хърватският президент уточни, че спрямо останалите страни членки на Европейски Съюз, Хърватия употребява минимум европейските пари.

Днес Миланович ще взе участие в конференция в Загреб, отдадена на 10-ата годишнина от присъединението на страната към Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР