Президентът на Германия помоли гейовете за прошкаПрезидентът на Германия Франк-Валтер

...
Президентът на Германия помоли гейовете за прошкаПрезидентът на Германия Франк-Валтер
Коментари Харесай

Президентът на Германия помоли гейовете за прошка

Президентът на Германия помоли гейовете за амнистия Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер помоли гейовете за амнистия поради десетилетията премеждия и несправедливости , които са претърпели вследствие на репресивни закони в Германия в епохата на нацизма и след Втората международна война. Франк-Валтер Щайнмайер приказва на гала в памет на преследваните гейове от режима на Адолф Хитлер.
 
В словото си Щайнмайер уточни, че грубото отношение към хомосексуалните е траяло в следвоенната ера, в двете елементи на тогава разграничена Германия , където хомосексуалността в продължение на години се е разглеждала като закононарушение:
 
„ Ето за какво и скам амнистия през днешния ден, за всички премеждия и несправедливости, както и за мълчаниет о, което последва ".
 Франк Валтер Щайнмайер БГНЕС
Щайнмайер посочи, че желае да успокои „ всички гейове, лесбийки и бисексуални, че са предпазени в днешна Германия “. -->
 
Оценките демонстрират, че по време на фашисткия интервал на Германия над 54 хиляди хомосексуалисти са били наказани . 7 хиляди от тях са попаднали в концентрационни лагери и посредством разнообразни мъчения били обречени на апетит и заболявания. Прочутият параграф 175 от наказателния кодекс на Германия, който се отнася до хомосексуалистите, е бил изменен през 1969 година в Германия и оттогава хомосексуалността не предстои на наказване.
 
На 27 май 2008 година в Берлин беше построен монумент на преследваните п о време на нацизма гейове.
 
Извинението на президента на Германия беше произнесено по време на гала, на която се отбелязва 10 години от построяването на паметника.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР