Президентът на Футболната федерация на Нидерландия Жуст Спее заяви, че

...
Президентът на Футболната федерация на Нидерландия Жуст Спее заяви, че
Коментари Харесай

Шефът на футбола в Нидерландия: Малко е вероятно сезонът в Европа да завърши

Президентът на Футболната федерация на Нидерландия Жуст Спее съобщи, че възможностите шампионатите в Европа да завършат са дребни. В страната бяха неразрешени всички всеобщи събирания до септември. От федерацията взеха решение за преустановяване на шампионата без да бъде излъчен първенец и без да има изпадащи и изкачващи се в елита.

В изявление за " Би Би Си " Спее изясни, че клубовете са дали мнението си, само че не били единомислещи какво решение да се вземе. Затова федерацията е трябвало да поеме отговорността.

На въпрос какви са възможностите шампионатите в другите европейски страни да се възобновят, той отговори: " Много дребни. В същото време знам, че футболистите желаят да играят. Те ще се надяват, до момента в който е допустимо. Но виждаме по какъв начин се развиват нещата. Дали е реалистично? Вероятно няма да е, само че ще забележим.

'Very doubtful' Premier League will play again in 2019-20, says Dutch FA chief #epl: KNVB president Just Spee believes that even games behind closed doors will be too much to ask... https://t.co/id2pibZ4mx pic.twitter.com/It8XRFbsPS
— EPL Feeds (@eplfeeds) April 25, 2020
Виждаме по какъв начин събития се отсрочват всяка седмица. Колко е реалистично в идващите три или четири седмици да стигнем до друго умозаключение? За Висшата лига ще трябват няколко седмици, с цел да се приключи сезонът. Дали ще има задоволително време за това? Съмнително, доста подозрително ".

Въпреки мнението на Спее, в доста от европейските шампионати имат очаквания, че ще съумеят да завършат сезона. В Германия се чака решението за възобновяване на Бундеслигата, в Италия скоро се чака да стартират тренировки, а в Полша към този момент оповестиха, че на 29 май още веднъж стартират да играят.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР