Президентът на Футболната асоциация (ФА) на Англия Грег Кларк призна,

...
Президентът на Футболната асоциация (ФА) на Англия Грег Кларк призна,
Коментари Харесай

Англия се готви за сезон 2020/21 пред празни трибуни

Президентът на Футболната асоциация (ФА) на Англия Грег Кларк призна, че мъчно може да се приказва са скорошно връщане на почитателите по трибуните. Сигурното е, че възможното доиграване на сезона сигурно ще е при закрити порти. Но Висшата лига към този момент се готви за опцията идващият сезон (2020/21) да се организира също без аудитория, заяви Би Би Си.

" Реалността е, че ние просто не знаем по какъв начин ще се развият нещата с ковид. Но със общественото разграничаване за избран интервал, ние ще би трябвало да правим основни промени на цялата футболна екосистема. Например, мъчно ще е да забележим тълпи от почитатели, които другояче са жизненоважни за играта, да се завърнат скоро на мачовете ", написа Кларк в писмо до управителното тяло на ФА.

Ръководството на асоциацията е изготвила разнообразни сюжети за дейности като резултат от пандемията. Той също добави, че ще бъде рационално да се редуцира бюджета на асоциацията, който е в размер на 75 млн. паунда.

" При най-лошия сюжет това би било належащо през идващите четири години, с цел да компенсира недостиг в размер на 300 милиона паунда. Очевидно това ще се отрази на доста от нашите проекти, защото всяка област на играта ще бъде наранена ", добави шефът на ФА.

В момента асоциацията и клубовете от Висшата лига изчакват премиера на Англия Борис Джонсън да изнесе своята " пътна карта " за излизане от изключителното състояние. Това се чака да се случи в неделя, което значи, че възможна среща за подновяването на сезона ще се състои при започване на идната седмица. В момента надвива мнението, подкрепено от водещите клубове, да се употребяват 10 неутрални терена, с цел да се доиграе сезонът. Би Би Си обаче заяви, че 6-7 от по-малките клубове във Висшата лига са срещу, защото ще бъдат сложени в неравностойна позиция и лишени от " домакинския фактор ", който ще е изключително значим в битката за оставане в дивизията. По неофициална информация измежду недоволните са " Уест Хем ", " Брайтън&Хоув Албиън ", " Уотфорд ", " Борнемут ", " Астън Вила " и " Норич ". Те биха се съгласили да играят на други игрища, в случай че бъде решено да няма изпадащи този сезон. За последното обаче не са съгласни водещите тимове. Ако сезонът се възобнови, би трябвало да се изиграят общо 92 мача във Висшата лига.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР